Sastojci:
- 1 kg svežeg paradajza
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 tegla leblebija (oceđeno 400 g)
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo origana
- 1/2 kašičice peršunovog lista
- po ukusu so
- po ukusu mleveni crni biber
- 100-150 ml ulja
Priprema:
Paradajz operite, iseckajte na komade i sameljite u secku. Na ulju propržite seckan crni luk. Kada luk postane staklast dodajte iseckane čenove belog luka, a zatim brašno i mlevenu papriku. Nakon nekoliko minuta dodajte mleveni paradajz. Dodajte so i biber po ukusu, malo seckanog peršunovog lista i malo origana. Promešajte i ostavite da se krčka dvadesetak minuta na laganoj vatri. Dodajte ocđene leblebije i ostavite još desetak minuta da se kuva.
Prijatno!