Sastojci:
• 200 grama keksa
• 2 kašike smeđeg šećera
• 60 grama putera
• 240 mililitra punomasne pavlake za šlag
• 450 grama krem sira
• 120 mililitra punomasne pavlake
• 120 grama šećera u prahu
• 2 kašike ekstrakta vanile
• 1 kašika limunovog soka
• ½ kašičice soli
Priprema:
Kekse izmiksajte u mrvice ili stavite u plastičnu kesu i istucite tučkom, ili nekoliko puta propasirajte valjkom. Dodajte šećer i otopljeni puter i mešajte da se sjedini. Čvrsto pritisnite mrvice u pleh. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se ohladi. Krem dodajte u šlag i ostavite sa strane. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, solju, ekstraktom vanile i limunovim sokom. Dodajte šlag u mešavinu sira pomoću lopatice. Ako želite možete dodati i druge sastojke, kao što su voćni pire ili sosovi. Smesu prelijte preko ohlađene kore. Kucnite kalupom nekoliko puta po radnoj površini da se smesa slegne i poravnajte je. Stavite tortu u zamrzivač preko noći. Pre serviranja, ostavite tortu na sobnoj temperaturi 5 minuta, a zatim nožem umočenim u vrelu vodu prođite oko torte i ukrasite voćem, kompotom ili sirupima po želji.
Prijatno!