Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Izrendajte jabuke, a zatim dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i koru limuna koju ste prethodno izrendali. Sve dobro pomešajte i ostavite sa strane, a u drugoj posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte.
Smesu podelite na tri jednaka dela, pa u tepsiju sipajte trećinu smese i izjednačite. Zatim stavite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Sve pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta.
Pecite lenju pitu oko 40 minuta na 200 stepeni, a zatim je pospite šećerom u prahu, pokrijte krpom i ostavite do sutradan, jer će jabuke za to vreme pustiti sok i lepše će se povezivati sa testom.
Prijatno!