Lenja pita

Lenja pita

Sastojci:

Za testo: 

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Za fil:

  • 1,5 kg rendanih jabuka
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Izrendajte jabuke, a zatim dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i koru limuna koju ste prethodno izrendali. Sve dobro pomešajte i ostavite sa strane, a u drugoj posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte.

Smesu podelite na tri jednaka dela, pa u tepsiju sipajte trećinu smese i izjednačite. Zatim stavite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Sve pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta.

Pecite lenju pitu oko 40 minuta na 200 stepeni, a zatim je pospite šećerom u prahu, pokrijte krpom i ostavite do sutradan, jer će jabuke za to vreme pustiti sok i lepše će se povezivati sa testom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: