Sastojci:
- 250 ml jogurta
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 350 g kačkavalja
Premaz:
- maslinovo ulje
- beli luk
- peršunov list
Priprema:
Pomešati jogurt, prašak za pecivo, jaje, so i maslinovo ulje. Dodati brašno i umesiti testo. Oblikovati u jufku i ostaviti prekriveno krpom da se odmori 15 minuta.
Potom podeliti na osam jednakih delova, oblikovati u manje loptice, prekriti i ostaviti da se odmori još 15 minuta.
Svaku lopticu razvući rukama i staviti kačkavalj unutra, pa opet oblikovati u lopticu.
Onda je lepo rastanjiti oklagijom i peći na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Kada je gotova premazati pripremljenim premazom od maslinovog ulja, belog luka i peršuna.
Prijatno!