Sastojci:
- 190 g običnog keksa
- 10 – 12 komada keksa sa kakaom
Preliv:
- 3,6% od 500 ml kiselog mleka – 3, 6 % od 500 g
- 3 kašike kisele pavlake
- ¾ teglice slatkog od malina
- 1 kašika šećera u prahu
Garniranje:
- 1 do 2 kašike slatkog od malina
- Listovi mente
Priprema:
Prvo se sprema mlečni krem. U posudu sipajte čašu gustog kiselog mleka. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i slatko od malina. Viljuškom se dobro promeša i krem je gotov. Probajte kad dodajete slatko da nađete balans i da vam je ukusno.
U kalup za jednokratnu upotrebu poređajte 8 belih keksa i prelijte ih sa kutlačom mlečnog krema. Odozgo poređajte drugi red keksa, pa krem, pa treći red keksa s kakaom, i krem završite belim keksom i kremom.
Odvojte jedan-dva keksa da namrvite odozgo pa ostavite tortu u frižider na 4-5 sati.
Kada se ohladi, isecite na kocke i preko svake stavite malo slatkog od i listić mente.
Prijatno!