Sastojci:
Za testo:
- 100 g brašna za raženi hleb
- 250 g belog brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice soli
- ½ kesice suvog kvasca
- 2 dcl mlake vode
Za nadev:
- 200 g čeri paradajza u maslinovom ulju
- 200 g dimljenog pilećeg filea
- 4-5 glavica ljubičastog luka
- 1 veća paprika
- 1 tikvica
- 150 g dimljenog tvrdog sira
- Origano – po želji
Priprema:
Pomešajte oba brašna, dodajte so, šećer, suvi kvasac i maslinovo ulje. Sve ponovo lagano promešajte i zamesite mlakom vodom. Dobro umesite testo da se ne lepi za prste, zatim ga razvijte u veličini tepsije i prenesite ga. Viljuškom izbockajte testo.
Premažite testo čeri paradajzom u maslinovom ulju, preko poređajte prvo Neoplanta Delikates dimljeni pileći file, pa luk i papriku i tikvicu. Sve prekrijte dimljenim tvrdim sirom iseckanim na tanke listiće. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 15-20 minuta dok porumeni. Preko rustične pite pospite origano.
Prijatno!