Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Letnja rustična pita

Letnja rustična pita

Sastojci:

Za testo:

  • 100 g brašna za raženi hleb
  • 250 g belog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice soli
  • ½ kesice suvog kvasca
  • 2 dcl mlake vode

Za nadev:

  • 200 g čeri paradajza u maslinovom ulju
  • 200 g dimljenog pilećeg filea
  • 4-5 glavica ljubičastog luka
  • 1 veća paprika
  • 1 tikvica
  • 150 g dimljenog tvrdog sira
  • Origano – po želji

Priprema:
Pomešajte oba brašna, dodajte so, šećer, suvi kvasac i maslinovo ulje. Sve ponovo lagano promešajte i zamesite mlakom vodom. Dobro umesite testo da se ne lepi za prste, zatim ga razvijte u veličini tepsije i prenesite ga. Viljuškom izbockajte testo.

Premažite testo čeri paradajzom u maslinovom ulju, preko poređajte prvo Neoplanta Delikates dimljeni pileći file, pa luk i papriku i tikvicu. Sve prekrijte dimljenim tvrdim sirom iseckanim na tanke listiće. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 15-20 minuta dok porumeni. Preko rustične pite pospite origano.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: