Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Letnja supa sa krastavcima

letnja supa sa krastavcima

Sastojci:

  • 4 krastavca
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 250 ml vode
  • 1 čen belog luka
  • 1 svežanj kopara
  • 4 komada mladog luka
  • 1 limun
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g oraha
  • 1 zvezdasti anis
  • 2 kašike meda
  • so
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

Operite krastavce i odsecite im krajeve, zatim 2 krastavca narendajte, a druga 2 naseckajte na sitne kockice. Sve zajedno izmešajte u činiji. Ulijte med u malu posudu i dodajte zvezdasti anis. Kratko zagrevajte na laganoj vatri da med upije arome zvezdastog anisa, pa uklonite zvezdasti anis, potom aromatizovani med prelijte preko krastavaca.

Sitno naseckajte beli luk i dodajte krastavcima, zajedno sa sokom i koricom jednog limuna. Sitno naseckajte mladi luk, kopar i orahe, s tim da orahe pre toga možete i da tostirate za jaču aromu. Dodajte u činiju sa krastavcima. Dodajte grčki jogurt, sve dobro izmešajte i posolite i pobiberite prema ukusu.

Dodajte vodu i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i držite u frižideru 3 sata da se dobro ohladi i svi ukusi prožmu. Čorbu možete da poslužite sa ledom da bude još hladnija i više osvežavajuća.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: