Sastojci:
Za koru:
- 1 prašak za pecivo,
- 2 kašike kakaoa,
- 4 kašike pekmeza po želji,
- 3 kašike ulja,
- 2 dl šećera,
- 500 ml mleka,
- 250 g glatkog brašna.
Za fil:
- 2 kesice želatina,
- 10 kašika vode,
- 500 ml slatke pavlake,
- izmiksana banana ili ekstrakt banane,
- 3 obična jogurta,
- 100 g šećera u prahu.
Priprema:
Izmešajte sve vlažne sastojke za koru, a zatim dodajte suve. Potom sve pomešajte i podelite smesu na 2 dela i ispecite dve kore. Obavezno koristite papir za pečenje.
Kada počnete da pripremate fil, prvo spremite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, dodajte jogurt, šećer i bananu. Otopite želatin i dodajte u tu smesu. Nafilujte kore, a po želji odozgo možete da stavite umućen šlag, ili da ostavite da se kolač završava filom.
Pre služenja dobro ohladite.
Prijatno!