Sastojci:
- 500g očišćenih lignji
- po potrebi brašna
- malo mrvica hleba
- 100 ml ulja
- so
Za preliv:
- 3 čena belog luk
- veza peršuna
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine. U posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica. Lignje bogato uvaljati u brašno. U pliću posudu (tepsiju) staviti ulje. Zagrejati ga. Na vrelo ulje staviti lignje i protresti da se lepo rasporede. Rernu u međuvremenu zagrejati na maksimum 250 C. Ubaciti tepsiju u pećnicu i peći lignje da porumene. U toku pečenja jednom prevrnuti. Pečenje traje oko 20 min. Kada su gotove, ocediti višak ulja i posoliti. Preliv pripremljen od seckanog belog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji.
PRIJATNO!