Search
Close this search box.

Losos na grčki način

Losos na grčki način

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • sok od 2 limuna
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica origana
  • biber
  • 100 g fete
  • 5 čeri paradajza
  • 6 očišćenih zelenih maslina
  • 1/2 krastavca
  • 1 kašičica mirođije
  • 1 limun
  • 1 manji crni luk
  • 4 fileta lososa (4 × 150 g)
  • 2 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, izgnječeni beli luk, origano, malo bibera, fetu sečenu na kockice, paradajz sečen na četvrtine, naseckane masline, krastavce sečen na kockice i mirođiju.

Ostavite da odstoji 10 minuta u frižideru.

Po dnu posude za pečenje slažite tanko isečene kriške limuna i luk, takođe isečen na tanke kolutove. Preko njih stavite filete lososa. Pospite suvim biljnim začinom i biberom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Filete lososa poslužite na luku i limunu sa pripremljenim prilogom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: