Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- sok od 2 limuna
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica origana
- biber
- 100 g fete
- 5 čeri paradajza
- 6 očišćenih zelenih maslina
- 1/2 krastavca
- 1 kašičica mirođije
- 1 limun
- 1 manji crni luk
- 4 fileta lososa (4 × 150 g)
- 2 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, izgnječeni beli luk, origano, malo bibera, fetu sečenu na kockice, paradajz sečen na četvrtine, naseckane masline, krastavce sečen na kockice i mirođiju.
Ostavite da odstoji 10 minuta u frižideru.
Po dnu posude za pečenje slažite tanko isečene kriške limuna i luk, takođe isečen na tanke kolutove. Preko njih stavite filete lososa. Pospite suvim biljnim začinom i biberom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Filete lososa poslužite na luku i limunu sa pripremljenim prilogom.
Prijatno!