Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Lovačke šnicle

Lovačke šnicle

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle (oko 150-200 g svaka)
  • 2 kašike maslaca
  • 1 veliki crni luk, sitno naseckan
  • 200 g šampinjona, seckanih na listiće
  • 1 čaša crnog vina
  • 200 ml pileće supe ili vode
  • 2 kašike brašna
  • so i biber, po ukusu
  • svež peršun, za posluživanje

Priprema:

Prvo pripremite šnicle tako što ćete ih lagano izlupati čekićem za meso kako bi postale tanje. Posolite i pobiberite ih sa svake strane. Zagrejte mast u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe s obe strane. Izvadite ih iz tave i stavite na stranu. U istoj tavi dodajte iseckani luk i šampinjone te ih pržite dok ne omekšaju i dobiju zlatno smeđu boju.

Vratite šnicle u tavu, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne redukuje za polovinu.

U međuvremenu, razmutite brašno u pilećem temeljcu ili vodi kako biste napravili gustu smesu. Dodajte je u tavu sa šniclama i povrćem, te kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Poslužite šnicle prelivene sosom od luka i šampinjona, pospite svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji, kao što su pire krompir ili kuvani krompir.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: