Search
Close this search box.

Mafini bez glutena

Mafini su tipične američke poslastice. Međutim, polako su počeli osvajati i naše krajeve, to s raznim okusima i kombinacijama. Oni mogu biti slatkog i slanog okusa, mogu zameniti neke obroke tokom dana, npr.kao neka vrsta užine ili doručka, večere. Oni koju se osetljivi na gluten, a vole mafine ili imaju želju da probaju, postoji i za njih rešenje. Sledi recept za ukusan i zdrav slatkiš bez glutena, pogodan za doručak, a potrebno vam je:

  • šolja bademovog brašna(malo veća),
  • 4 kašike kuvane bundeve, dobro izgnječene
  • 2 jajeta,
  • 1/2 kašičice vanile,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat morske soli.

Za fil: 

  • 2 kašike putera;
  • 1/4 šolje kokosovog šećera, dobro izmešati;
  • na kraju možete posipati mafine sa cimetom.

Priprema:
Zagrejte rernu na 200oC. Sve suve namirnice, kao što su brašno, prašak za pecivo i so, stavite u činiju i promešajte. Zatim, dodajte jaja, izgnječenu bundevu i ponovo sve dobro izmešajte. Mešavinu uspite u modle za mafine, skoro do samog vrha. U sredinu svake modle ubacite kašiku fila. Pecite u rerni 15-20 minuta, ili dok čačkalica koju zabodete u mafin ne izađe čista. Izvadite iz rerne i pospite sa malo cimeta.

Piše: Vanja

Tagovi:
Pročitajte još: