U vreme praznika i obilne hrane, problemi sa varenjem su prilično česti. Čaj od majkine dušice je odličan izbor, jer umirujuće deluje na uznemiren želudac, a ima i antiseptičko dejstvo. Ako vam čajevi nisu omiljeni napitak, majkinu dušicu možete da koristite i kao začin – efekat će biti isti. Dodajete je pošto je jelo već skuvano.
Čaj od majkine dušice je blag i mirisan i sadrži antiseptične sastojke koji sprečavaju razvoj patogenih klica i crevnih parazita. Povoljno utiče na krvotok, a pomaže i uravnoteženju nervnog sistema protiv depresije, mrzovolje, apatije i nesanice.
Napomena: majkinu dušicu ne treba kuvati u ključaloj vodi, jer se lekoviti sastojci kuvanjem brzo i potpuno izgube. Zbog toga se preporučuje da je samo poparite ključalom vodom, odmah poklopite i ostavite da stoji 2 sata.
Preuzeto: Zdravahrana.com