MALA DECA, VELIKI LJUDI: Srpkinja je u siromašnoj Africi shvatila da je ZA SREĆU potrebno JAKO MALO (FOTO)

Pantalone i džemperi su im pocepani, košulje su im prljave, kape koje nose imaju rupe.

Iako je afrička zemlja danas na putu oporavka, ožiljci komplikovane i teške istorije se vide i dan danas. Dijana Kocić je učiteljica deci iz Aruše u Tanzaniji, a evo šta je imala da kaže o njihovom odnosu prema školi, ali i životu:

“Bangata osnovna škola ima 527 dece od prvog do sedmog razreda. Ovako izgledaju njihovi djaci i uslovi života.

Kada sam ih pitala da li se raduju raspustu, rekli su mi da vole da idu u školu. Pantalone i džemperi su im pocepani, košulje su im prljave, kape koje nose imaju rupe. Cipele i rančevi su im otrcani. Ali oni su srećni. Njihovi osmesi su zarazni.

Došla sam ovde da volontiram kao učiteljica i videla uslove života koji su mnogo drugačiji od onih koje vidjam u svojoj zemlji i školama u kojima sam bila. Želela sam da pomognem i napravim nešto lepo ovoj deci koja su me osvojila svojim osmesima, ljubavlju, zagrljajima. Pitala sam ih šta im nedostaje i rekli su mi lopte, atlasi i kompjuteri. Njihovi odgovori su me tek oduševili jer im uniforme, hrana koju jedu i nedostatak klupa nije važan.

Želim da im zajedno sredimo sobu sa računarima, kupimo štampač, fotokopir, atlase i lopte. Verujem da ćemo u tome uspeti.

Račun za donacije u dinarima: 205-9001019769258-57
Mail za uplatu na PayPal: di.kocic@gmail.com

 

Akt naše sunarodnice je vredan svakog divljenja, ali i činjenica da su i tako mali, deca iz Tanzanije shvatila šta su im prioriteti, i nadamo se da će im se sav trud isplatiti, da će kad odrastu biti još više nasmejani, i da će svojoj deci preneti isti takav pogled na život.

A takođe se i nadamo da će Dijana uspeti da skupi novac za potrebne stvari, te vas pozivamo ako ste u mogućnosti da pomognete opremanje škole u Tanzaniji.

Preuzeto: SrbijaDanas

Be the first to comment

Leave a Reply