Za dobar roštilj prvo je potrebno da napravite dobar žar, ne previše jak. Da meso bude sočno, niti reš pečeno niti sirovo, važno je da vatra bude prava.
Dok žar tinja, izvadite iz frižidera meso da se ugreje na sobnoj temperaturi. Meso ne sme hladno na roštilj.
Da bi komadi mesa imali finu koricu, uvaljajte ih u krupnu morsku so.
Što su komadi mesa tanji, brže će se ispeći središnji deo. Idealna debljina je 1-1,5 cm.
Rešetke roštilja namažite slaninom ili uljem i poslažite meso. Meso nemojte stalno okretati niti pritiskati kako bi bilo sočno i zadržalo najbolju aromu.
Dok je na rešetkama, meso nemojte premazivati marinadama. U njoj ono treba da odstoji pre stavljanja na rešetke.
Kada je pečeno skinite ga sa vatre i stavite u poklopljenu posudu da malo „odmori”. Tako će svi sokovi ostati u mesu.