Sastojci:
Za koru:
- 4 žumanca
- 1 čaša (od jogurta) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Za šam:
- 4 belanca
- 8 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Za preliv:
- 100 g crne čokolade
- 4 kašike mleka
- 50 g putera
Priprema:
Odvojite belanaca od žumanaca. Žumanca i šećer penasto umutite. Dodajte mleko, brašno, ulje, kakao i prašak za pecivo.
Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni, oko 40 minuta.
Za fil umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte pet kašika šećera i jedan vanilin šećer.
Na pečenu koru nanesite šam i vratite u rernu na pet minuta.
Odozgo stavite glazuru od čokolade, mleka i putera.
Ohladite kolač, secite na kocke i služite.
Prijatno!