Sastojci:
- 500 grama pilećeg filea, isečenog na kockice
- 1 crvena paprika, isečena na komade
- 1 žuta paprika, isečena na komade
- 1 luk, isečen na četvrtine
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice mlevene kurkume
- Sok od 1 limuna
- So i biber po ukusu
Ostalo:
- Drveni ražnjići, potopljeni u vodu
Priprema:
U velikoj posudi promešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, mlevenu papriku, kumin, korijander, kurkumu, sok od limuna, so i biber. Dobro promešajte da se začini sjedine. Dodajte isečene komade pilećeg filea u posudu sa začinima i dobro promešajte kako bi se meso obložilo začinskom smesom. Ostavite da se marinira u frižideru najmanje 30 minuta, ili idealno nekoliko sati, kako bi se ukusi sjedinili.
U međuvremenu, pripremite povrće za ražnjiće. Isecite paprike i luk na komade koji su pogodni za nabadanje na ražnjiće.
Zagrejte roštilj ili tiganj na srednjoj temperaturi. Ako koristite drvene ražnjiće, prethodno ih potopite u vodu da se ne bi zapalili tokom pečenja.
Na svaki ražanj nanižite komade mariniranog pilećeg mesa, paprike i luk naizmenično. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Stavite ražnjiće na roštilj ili tiganj i pecite ih oko 10-15 minuta, povremeno okrećući, dok meso ne postane sočno i lepo pečeno.
Nakon pečenja, izvadite ražnjiće sa roštilja ili tiganja i prekrijte ih aluminijumskom folijom. Ostavite ih da odmore nekoliko minuta kako bi se sokovi ravnomerno rasporedili i meso postalo još mekše.
Prijatno!