Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Medeno srce s prelivom od čokolade

Medeno srce

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 50 g mlevenih oraha
  • 2 kašike začina za medenjake
  • 80 g putera
  • 120 g šećera
  • 160 g meda
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 150 g džema od šljiva
  • 250 g crne čokolade
  • 1 kašika ulja

Začin za medenjake:

  • 3 kašike cimeta
  • 3 kašike đumbira u prahu
  • 1/2 kašike mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/2 kašike mlevenih karanfilić
  • 1/4 kašike mlevenog bibera u zrnu
  • 1 kašika anisa

Priprema:

Ako pravite začin za medenjak, pomešajte sve sastojke i sameljite ih u mlinu za kafu. U šerpi zagrejte puter, šećer i med uz stalno mešanje sve dok se šećer ne rastvori. Sklonite s vatre, dodajte sodu bikarbonu i dobro promešajte. Smesa treba da se zapeni i naraste. Odmah dodajte u činiju sa brašnom i dobro izmešajte varjačom. Ubacite jaja i nastavite da mešate dok ne dobijete meko i glatko testo – ono će u početku biti lepljivo, ali kada se malo ohladi postaće elastično i lako ćete ga oblikovati.

Testo prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite na debljinu od 3 mm pa kalupom vadite srca ili neke druge oblike koje volite. Prebacite ih u pleh obložen pek-papirom i stavite u rernu zagrejanu na 165 stepeni na 5 do 7 minuta.

Izvadite pleh, ostavite 2 minuta srca da se prohlade pa prebacite na rešetku. Ponovite proces dok ne utrošite testo.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: