Sastojci:
• 1 plavi patlidžan
• 3 kašike putera
• 1 luk
• 2 čena belog luka
• 1 paradajz
• 4 jaja
• 1/2 kašičice soli
• 1/2 kašičice bibera
• 1/2 kašičice muškatnog oraščića
Priprema:
Ceo patlidžan pecite na roštilju ili u rerni zagrejanoj na 200° C oko 20 minuta, dok ne omekša. Ostavite da se ohladi, pa ogulite i isecite na manje komade. Paradajz oljuštite i isecite na kockice. U tiganju istopite puter i propržite sitno seckani luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk isečen na listiće i patlidžan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz, biber, muškatni oraščić i so, pa dinstajte još pet minuta. Umutite jaja, malo posolite, sipajte u tiganj i sačekajte da jaja porumene. Omlet poslužite odmah sa prepečenim hlebom i jogurtom.
Prijatno!