Sastojci:
• 4-5 crvene paprike
• 1/2 žute paprike
• 1/2 zelene paprike
• 3 tikvice
• 1 crveni luk
• maslinovo ulje + puter
• 1 konzerva kukuruza šećerca
• 1-2 kesice mešavine meksičkog začina (burito ili fajita)
• 1-2 dl vode
• 1/2 kg sira gaude
• 1 paket većih tortilja
• čili prah
• 1-2 pileća filea
Priprema:
Na mešavini putera i maslinovog ulja prodinstajte na štapiće narezani pileći file. Dodajte isečenu papriku i crveni luk. Kad se malo prodinstaju, dodajte beli luk i kukuruz. Dodajte začin i malo vode po potrebi. Dodajte tikvice isečene na kocke, još čilija i soli po ukusu. Prodinstajte još pet minuta i ako treba dodajte još vode da bude dosta tečnosti kako bi se tortilje mogle dovoljno natopiti. U vatrostalnoj posudi dno malo nauljite i slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red rendane gaude i tako dok ne utrošite sav materijal.
PRIJATNO!