Sastojci za palačinke:
• 2 jaja
• 3 decilitra vode
• 180 grama brašna
• 1 glavica crnog luka
• 400 grama mlevene govedine
• pola crvene i pola zelene paprike
• 2 čena belog luka
• 120 grama sira
• 1 kašičica mlevene paprike
• 1 decilitar ulja
• mešavina začina
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, posoliti i dobro izmešati da se dobije kompaktna masa. Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode dok meso ne omekša. Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku staviti po kašiku mesnog fila, pa posuti sa malo sira i urolati. U podmazan pleh poređati 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Na vrh staviti ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.
Sastojci za fil:
• 80 grama margarina
• 2 kašike brašna
• 3 dcl mleka
• 20 grama parmezana
• 1 jaje
Priprema:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Dodati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustoća (gušće od testa za palačinke). U ohlađeni sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve dobro izmešati i preliti preko palačinki.
Prijatno!