Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Meksički integralni pirinač

Ukusno, zdravo, odlično za kraj posta. Dobro je i kao samostalno jelo, i kao prilog na prazničnoj trpezi. Za 6 do 8 porcija, potrebno vam je: 2 zrela paradajza, mali crni luk (iseckan na kockice)…

… 2 čena belog luka, krupno iseckana, ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 šolje basmati integralnog pirinča, 1-2 feferone, 2,5 šolja vode, kašika paradajz paste, kašičica morske ili himalajske soli, ½ šolje seckanog peršuna, tucana aleva paprika, limun iseckan na kriške (za serviranje)

Priprema
Zagrejte rernu 190oC. U blender ubacite paradajz, crni i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu. Prespite u neku posudu.
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi u rerni dok ne počne da pucketa. Dodajte pirinač i feferone i pržite oko 3 minuta, povremeno mešajući.
U šerpu naspite vodu, samlevenu mešavinu paradajza i luka, paradajz pastu i so. Izmešajte sve dobro, onda pojačajte vatru dok mešavina ne proključa.
Poklopite šerpu i kuvajte dok se sva tečnost ne upije a pirinač ne omekša, oko 60 do 75 minuta. Tokom kuvanja nekoliko puta promešajte smesu u šerpi.
Dodajte peršun i poslužite sa kriškama limuna sa strane.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: