Migrena

Postoje razni tipovi glavobolje, ne spadaju svi bolovi pod migrenu. Najčešći tipovi glavobolje su: sinusitis, klaster, tenziona glavobolja i migrena. Razni spoljašnji uticaji kao i bakterije mogu biti uzroci glavobolja.

migrena6454

Razna istraživanja pokazuju da bakterija iz usne duplje mogu biti pokretači za napade migrene. Istraživanjem se utvrdilo da u oralnim uzorcima osoba koja pate od migrene ima znatno više bakterija, u poređenju sa ljudima koji ne pade od glavobolje, tj.u ovom slučaju migrene.

Najčešći uzroci kod migrene su: dehidriranost, preterano pušenje ili alkohol, nizak nivo šećera u krvi, neravnoteža u mineralima, sintetički lekovi, alergije, konstipacija (zatvor stolice), kafa, visok krvni pritisak, nedostatak vitamina B i D, reakcija na procesiranu hranu, oralna sredstva za kontracepciju ili čak osetljivost na neke namirnice. Spisak uzročnika za migrenu je dugačak, tako da, najbolje izbacite ili bar pazite da izbegavate ove namirnice i sredstva.

Migrena nije naivno stanje, pošto može da bukvalno osposobi čoveka da normalno funkcioniše. Prema istraživanjima o raznim bolestima i njihovom stanju, migrena je na trećem mestu što se tiče osposobljavanja čoveka na normalno funkcioniše.

Kako se leči migrena?

Postoji više načina da se glavobolja i migrene ublaže pomoću prirodnih preparata bez rizika od neželjenih pojava koje nose farmaceutski lekovi. Osim bilja, eteričnih ulja i suplemenata, akupunktura, akupresura, refleksologija i aromaterapija.

Piše: Vanja

Be the first to comment

Leave a Reply