Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 200 gr mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 500ml vode
- 250gr šećera
- 1 vanilin šećer
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 gr Milka čokolade
- 100gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo te lagano promešajte. Sipajte smesu u dublji pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta. Kada je kora pečena i ohlađena, prelijte je sa prethodno skuvanim i ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku zagrejte, dodajte Milka čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi i pavlaka zgusne (ne sme da prokuva).
Preliv preko kore ostavite da se ohladi i stegne. Za brže stvrdnjavanje, kolač možete staviti u zamrzivač na pola sata.
Prijatno!