Sastojci:
- 4 krompira srednje veličine
- 4 jaja
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 2 čaše kisele pavlake (2×180 g)
- 200 g majoneza
- 2 veće šargarepe (postoje verzije sa i bez nje)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci. Obariti jaja da budu tvrdo kuvana. Ako stavljate šargarepu i nju oljuštiti i skuvati. Kada se jaja i krompir dobro ohlade, oljuštiti ih.
Napraviti preliv za salatu, tako što će se pomešati pavlaka i majonez, sa začinima po ukusu. Svi sastojci se rendaju i slažu po slojevima u činiju, a mogu i u obruč veličine 24 cm. Najpre dno činije premazati slojem preliva od majoneza i pavlake.
Izrendati krompir, malo posoliti, pa preko njega staviti sloj preliva, pa izrendati šunku. Premazati prelivom u tankom sloju, pa onda izrendati kuvano jaje. Malo ga posoliti, pa opet ide preliv. Onda preko izrendati kačkavalj. Još jednom složiti sve sastojke istim redosledom. Po vrhu narendajte dosta kačkavalja.
Odložiti u frižider, pa uživati u sjajnoj slati.
Prijatno!