Sastojci za testo:
• 200 ml mleka
• 100 ml vode
• 60 g putera
• 500 g brašna
• 1 kesica suvog kvasca
• 2 kašike šećera
• 2 kašičice soli
• 2 jaja
• 20 g susama
Sastojci za punjenje:
• 200 g šunke
• 100 g tost kačkavalja u listićima
• 250 g krem sira
• nekoliko listova zelene salate
Priprema:
U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi. Pomešajte 100 g brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe.
Od testa pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta. Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola, premažite krem sirom, stavite šunku, parče kačkavalja i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove čeri paradajza. zarolajte, zamotajte u foliju i do služenja držite u frižideru.
Prijatno!