Vreme pripreme: 60 minuta
Potrebni sastojci:
250 ml mleka
40 g kvasca
1 kašičica šećera
170 ml ulja
2 kašičice soli
600 g brašna
200 g sitnog sira
1 jaje za premazivanje
50 g susama
Priprema:
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe. U nadošli kvasac dodajte ulje, so i brašno, pa zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe. Kada je testo dovoljno naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo posebno razvucite u krug i isecite na 16 trouglova. Na svaki trougao stavite kašičicu sira, urolajte i stavite u prethodno podmazan pleh. Premažite kiflice razmućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni pola sata.
Prijatno!