Ministar Zoran Đorđević posetio Uniju žena GrO Srpske napredne stranke u Somboru

Danas je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, posetio Uniju žena GrO Srpske napredne stranke u Somboru. Sastanku su prisustvovali i Biljana Barošević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, poverenici GrO Dušanka Golubović i Zoran Rus, poverenik MO Bački Breg Antonio Ratković, dok je ispred Unije žena goste pozdravila Slađana Radin poverenica Unije žena. Članicama Unije žena najpre se obratila Dušanka Golubović, a potom je reč data ministru Zoranu Đorđeviću koji je srdačno pozdravio sve prisutne i odmah dao reč članicama Unije žena za pitanja.
Želja mi je, da kao ministar, pomognem Uniji žena da se uključe u projekte, ali i da pričamo o otvorenim temama i odgovorim na postavljena pitanja. Članice Unije žena su bile otvorene za razna pitanja te smo pričali i o zapošljavanju, ekonomskim migracijama, studiranju, obrazovanju, izjavio je Đorđević.
Takođe, ministar je istakao da je veoma važna uloga žena u politici, kako bi se čuo njihov glas i izbegle posledice marginalizacije žena, te da to sada nije stvarnost i da su žene preuzele važne uloge u političkom životu. Srpska napredna stranka podržava ravnopravno učešće žena i pokazuje da u našem članstvu postoje žene koje su na odgovornim i važnim funkcijama kako u stranci tako i u državi, te da će stranka nastaviti da promoviše žensko pravo i time pokaže da razlika između muškaraca i žena ne postoji.

Be the first to comment

Leave a Reply