Sastojci:
- mladi krompir – oko 1.5 kg manji
- beli luk – 1 struk, svež
- mirođija – 1/2 sveža
- so – po ukusu
- biber – po ukusu
- ulje – više od 200 ml za prženje
Priprema:
Operite krompir hladnom vodom, osušite i stavite sa ljuskom u veliku šerpu. Veći krompir isecite na veće komade. Sipajte više od 200 ml ulja, dobro je da ih ulje malo pokriva. Šerpu dobro zatvorite aluminijumskom folijom i ivice dobro pritisnite. Viljuškom napravite rupe u foliji na 4-5 mesta da izlazi para. Stavite na umerenu vatru i s vremena na vreme protresite šerpu da bi ulje moglo da ih preliva. Pržite oko 20 minuta. Nakon toga, skinite foliju, pažljivo promešajte rešetkastom kašikom i pržite dok ne dobijete zlatnu koricu.
Gotov krompir izvadite rešetkastom kašikom, sipajte po ukusu – so, mleveni biber ili beli biber, malo belog luka u prahu i iseckanu mirođiju.
Servirajte tople.
Prijatno!