Search
Close this search box.

Mladi krompir u šerpi

mladi krompir

Sastojci:

  • mladi krompir – oko 1.5 kg manji
  • beli luk – 1 struk, svež
  • mirođija – 1/2 sveža
  • so – po ukusu
  • biber – po ukusu
  • ulje – više od 200 ml za prženje

Priprema:

Operite krompir hladnom vodom, osušite i stavite sa ljuskom u veliku šerpu. Veći krompir isecite na veće komade. Sipajte više od 200 ml ulja, dobro je da ih ulje malo pokriva. Šerpu dobro zatvorite aluminijumskom folijom i ivice dobro pritisnite. Viljuškom napravite rupe u foliji na 4-5 mesta da izlazi para. Stavite na umerenu vatru i s vremena na vreme protresite šerpu da bi ulje moglo da ih preliva. Pržite oko 20 minuta. Nakon toga, skinite foliju, pažljivo promešajte rešetkastom kašikom i pržite dok ne dobijete zlatnu koricu.

Gotov krompir izvadite rešetkastom kašikom, sipajte po ukusu – so, mleveni biber ili beli biber, malo belog luka u prahu i iseckanu mirođiju.

Servirajte tople.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: