Vreme pripreme: 60 minuta
Potrebni sastojci za testo:
400 g mekog brašna
2 jaja
150 g šećera
2 vanil šećera
200 g hladnog maslaca
10 g praška za pecivo
Potrebni sastojci za nadev:
500 – 600 g jagoda
150 g šećera
50 gr skroba (gustin)
Priprema:
Brašnu dodati jaja, šećer, vanil šećer i prašak za pecivo. Smesu malo varjačom promešati, zatim dodati hladan maslac pa rukom sve utrljati, da dobijete krupnije i sitnije komadiće. Jagode oprati i iseckati, pa im dodati šećer i skrob i sve promešati. Manji pleh premazati maslacem, pa usuti pola mrvičaste mase.Utisnuti rukom na dno pleha. Preko staviti jagode i svuda ih rasporediti. Na kraju ravnomerno posuti sve ostakom mase za testo. Zagrejati rernu na 180 stepeni, pa staviti kolač da se peče oko 40 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se hladi, kako bi se fil stegao.
Prijatno!