Sastojci:
- 1 srednja glavica kupusa
- 350 g mlevenog mesa
- 100 g slanine
- 1 manji praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g šampinjona
- 3 jaja
- 180 g kisele pavlake
- 150 g rendane gaude
- 3 čena belog luka
- Malo ulja
- So, biber, začini po ukusu
Priprema:
Kupus očistite i sitno iseckajte. Na malo ulja u većoj šerpi kratko propržite iseckanu slaninu. 2. Dodajte na sitno iseckani praziluk, šampinjone isečene na listiće i rendanu šargarepu. Sve zajedno dinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu. Pržite dok meso ne dobije zlatno-braon boju, uz neprestano mešanje. Nakon toga, sklonite sa vatre.
U vatrostalnoj posudi, prethodno podmazanoj sa malo ulja, rasporedite polovinu prethodno iseckanog kupusa. Preko kupusa rasporedite pripremljeni fil od mesa, povrća i slanine. Prekrijte sa ostatkom kupusa.
Umutite jaja sa kiselom pavlakom i izgnječenim belim lukom. Ovom smesom prelijte musaku. 6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.
Nakon toga, pospite površinu musake rendanom gaudom i vratite u rernu na dodatnih 10-15 minuta, ili dok se sir lepo ne zapeče.
PRIJATNO!