Sastojci:
- 450 g krompira
- 2 praziluka
- 2 čena belog luka
- 125 g milerama
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica suve žalfije
- 180 ml mleka
- 250 g pilećeg belog mesa
- 200 g pečene crvene paprike
- 100 g rendanog trapista
Priprema:
Meso iseći na kockice.
Krompir iseći na kolutove i skuvati u posoljenoj vodi, 10 do 12 minuta, ili dok ne omekša, a zatim ga ocediti i ostaviti sa strane.
Sos: U šerpi zagrejati malo ulja, dodati iseckan praziluk (ostaviti malo za posipanje), beli luk i dinstati dok ne omekša, uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre. Dodati krem sir, senf i žalfiju i dobro promešati. Postepeno dodavati mleko uz stalno mešanje, dok se smesa ne izjednači.
U nauljenu tepsiju poređati prvi sloj krompira, preko njega staviti polovinu mesa, polovinu količine paprika, polovinu sosa i polovinu rendanog sira. Postupak ponoviti – krompir, meso, paprika i sos.
Pokriti tepsiju alu folijom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180*C, oko 20 minuta. Zatim skloniti foliju, dodati ostatak sira i zapeći još 5 do 10 minuta dok sir ne počne da rumeni.
Izvaditi tepsiju, sačekati deset minuta i posuti ostatkom praziluka pre serviranja.
PRIJATNO