Ovo je ukusna, zdrava grickalica koju možete poneti sa sobom na posao, putovanje i sl, a odlična je i za doručak uz kafu. Za 15 komada, potrebno je: 4 zrele banane, 2 jajeta, 1/3 šolje kokosovog ulja…
… 3 kašike kokosovog šećera, 1 kašičica sode bikarbone, prstohvat himalajske soli, kašičica vanilin ekstrakta, 1 šolja sitno mlevenog badema (bademovog brašna), 2 šolje kvalitetnih ovsenih pahuljica, 1,5 kašika kikiriki putera, šaka seckanih oraha i sušenih brusnica.
Priprema
Zagrejte rernu na 175o C i namažite pleh za pečenje kokosovim uljem.
Oljuštite banane, stavite ih u veliku činiju i izgnječite ih gnječilicom za krompir pire. Dodajte kokosov šećer, jaja, vanilin ekstrakt, so i ulje i promešajte da se sve dobro sjedini. Potom dodajte bademovo brašno, sodu bikarbonu, ovas, orahe, borovnice i kikiriki puter i nastavite da mešate kašikom dok se dobro ne izmeša – mešavina će biti donekle grudvasta.
Razmažite mešavinu po plehu za pečenje i pecite oko 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa isecite na štanglice. Možete ih čuvati u frižideru 3-4 dana, a deo možete i zamrznuti za kasnije.
Preuzeto: Zdravahrana.com