Na današnji dan rođen Marinko Madžgalj, poznat po ulozi u popularnoj seriji “Crni Gruja”

Marinko Madžgalj je rođen u Beogradu, 21. avgust 1978. godine. Marinko je bio srpski glumac, pevač i televizijski voditelj. Svoju popularnost je stekao u seriji “Crni Gruja”, a zajedno sa Ognjenom Amidžićem bio je član muzičkog dvojca “Flamingosi”. Iako je rođen u prestonici, odrastao je u Kotoru.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 2000. godine. Igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Bitef teatru i UK „Vuk Karadžić“. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima “Crni Gruja” i “Drug Crni u NOB-u”, zatim “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”.

Zajedno sa Ognjenom Amidžićem je bio član muzičke grupe „Flamingosi“ sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine. Sa Amidžićem je vodio i zabavnu emisiju „Ćao, Darvine“.[

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović od koje se razveo 2014. godine. Sa njom je 2009. godine dobio ćerku Saru. Poslednje godine života proveo je sa svojom verenicom Lanom Sekulić crnogorskom novinarkom.

Godine 2015. Madžgalju je dijagnostikovan rak pankreasa zbog čega je i hitno operisan tokom leta 2015. Iako se činilo da se glumac oporavlja, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo i preminuo je 26. marta 2016. godine. 

Izvor: sr.wikipedia.org

Be the first to comment

Leave a Reply