Na današnji dan rođena srpska glumica Lidija Vukičević

Lidija Vukićević (Kraljevo, 20. jul 1962.) je srpska glumica i političarka.

Najbolje je poznata po ulozi Violete Popadić, ćerke glavnih junaka iz srpske serije Bolji život. Počela je da glumi i u filmovima od 1985. kada je dobila ulogu u Žikinoj dinastiji. Tada je imala 22 godine i glumila je atraktivnu kućnu spremačicu Liliku. Dobijala je slične uloge u filmovima istog žanra kao što su Špijun na štiklama (1988) i Vampiri su među nama (1989), a glavnu ulogu, ulogu Lepe Rade, tumačila je u filmu Lutalica.

Bila je udata za fudbalera Mitra Mrkelu sa kojim dobila sinove Andreja i Davida. Živela je jedno vreme u Americi, Turskoj i Holandiji, a danas je nastanjena u Beogradu. Jedno vreme su je novinari dovodili u emotivnu vezu sa generalom Nebojšom Pavkovićem.

Politika
Ona se 2004. godine učlanila u Srpsku radikalnu stranku i postala jedan od njenih najistaknutijih članova. 2007. godine je postala i poslanik SRS u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Za to vreme je obavljala funkciju zamenice predsednika Odbora za kulturu i informisanje. Na toj poziciji je ostala do 2012. kada je skupština raspuštena, a stranka nije prešla cenzus na parlamentarnim izborima te godine. Maja 2012. je napustila radikalnu stranku zbog Vjerice Radete. Sredinom 2015. godine se vraća u Srpsku radikalnu stranku jer je predsednik Vojislav Šešelj.

Piše: Vanja

Be the first to comment

Leave a Reply