Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Na Zlatnom kotliću Odžaka kuvao se riblji paprikaš u 44 kotlića

Na takmičenju u kuvanju ribljeg paprikaša “Zlatni kotlić Odžaka 2018″ u konkurenciji su bila 44 kotlića.

Sudije su ocenjivale boju, ukus i gustinu, a u jakoj konkurenciji vrsnih kuvara iz cele Vojvodine prvo mesto zauzeo je Ivan Terek iz Sombora. Drugo mesto pripalo je Kikinđanima, a treće Crvenčanima.

Na čelu stručnog žirija bio je Željko Rastović iz Apatina koji je istakao da su na takmičenju učestvovali kuvari iz raznih regija koji su pokazali na koliko se sve različitih načina može pripremiti riblji paprikaš.

– Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolji paprikaš, jer je preko 50 posto bilo vrhunskih. Pokazalo se da svaki region ima nešto specifično u pripremanju ribljeg paprikaša. Moram da istaknem i da je bilo takmičara koji su kuvali nešto bliže čorbi, a ne paprikašu što se tražilo na ovom takmičenju – kaže Rastović.

Najbolje ekipe kući su odnele pehare i kotliće sa nogarama, što su nagrade koje je obezbedio organizator Turistička organizacija opštine Odžaci. Nagrade je uručila direktorica Turističke organizacije Vesna Petković.

Da veselje uz paprikaš dobije pravi štimung pobrinuli su se nadaleko poznati muzičari iz Deronja.

“Zlatni kotlić Odžaka” organizovan je u okviru “Dana Crvenokose boginje” koji su u Odžacima trajali od 1. do 3. juna. Poslednjeg dana te manifestacije kada su se okupili majstori ribljeg paprikaša, program je upotpunjen prezentacijom narodnog stvaralaštva uz učešće opštinskih udruženja žena.

Izvor: Radio Odžaci

 

Tagovi:
Pročitajte još: