Uz kafu, čaj, idealna poslastica!
Potrebno je:
(za keks)
– 120 grama maslaca
– 300-400 grama brašna
1 jaje
– 150 grama šećera u prahu
– 50 grama tamnog kakao praha
– malo soli
– četvrtina kašičice sode bikarbone (može i prašak za pecivo)
Za nadev:
– 80-100 grama maslaca
– ekstrat vanile
– 150 grama prah šećera
Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno jaje, kakao, malo soli, brašno sa sodom bikarbonom i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu pa u zamrzivač da se malo ohladi. Razviti na pola centimetra, pa vaditi keksiće i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Umutiti ostatak maslaca sa šečerom u prahu i dodati vanilin šećer da bude penasto. Ohlađen keks mazati nadevom i spajati dva keksa.
Keks može duže da stoji, a odlično ide uz kafu i čaj.
Preuzeto: alo.rs