Ovaj hladni napitak dobrodošao je za vrućine. Za dve čaše, potrebno vam je: meso jednog mladog kokosovog oraha, kokosova voda (ukoliko je u samom kokosovom orahu bilo vode, naspite je u posebnu posudu), 2 kašike organskog kakao praha ili kakao komadića…
… ½ štangle vanile, pola kašičice cejlonskog cimeta, kašika agave sirupa, 2 šolje kocki ili kristala leda. Što se tiče bobičavog voća, šolja bobičavog voća (mešavina onog koje najviše volite na primer, jagoda i borovnica, ili malina i sl), kašičica ekstrakta vanile, kašičica kokosovog šećera, malo lomljene crne čokolade kao garnir.
Priprema
Odvojeno pripremite bobičavo voće: naspite bobičavo voće i vanilu u činiju i izgnječite kašikom (ostavite malo krupnije komadiće), pa ih pošećerite. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, promešajte kašikom i ostavite sa strane.
Naspite sve ostale sastojke, osim leda, u blender. Izmiksajte minut na velikoj brzini dok ne dobijete kašu (ako ostanu malo krupniji komadići kokosa, to je u redu). Dodajte šaku leda i meljite kratko dok se ne dobije tečna masa. Ako treba, dodajte još leda.
Naspite tu mešavinu u čaše, odozgo nalijte kašiku-dve gnječenog bobičavog voća. Pospite kakaoom i dodajte nekoliko parčića čokolade odozdo. Ubacite slamčicu – i osvežavajući napitak je gotov.
Preuzeto: Zdravahrana.com