Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Naš predlog za današnji ručak

Nedeljni ručak

Hladna čorba

Sastojci:

  • 5 paradajza
  • 1 krastavac
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 crvena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber i kim po ukusu

Priprema

Dobro operite i potopite paradajz, pa pustite da odstoji pet minuta. Potom mu uklonite peteljke i oljuštite kožicu, pa ga dobro ispasirajte. Dodajte krastavac, maslinovo ulje i izgnječen beli luk, pa nastavite da pasirate sve dok ne dobijete homogenu smesu. Ubacite sitno seckan crni luk i crvenu papriku, pa dobro promešajte. Potom nalijte vodu dok ne postignete željenu gustinu čorbe, začinite i iscedite ceo limun. 

Stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pasta sa povrćem

Sastojci: 

  • Veća glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 paradajza
  • 1 tikvica
  • 1 manji patlidžan
  • 2 paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
  • Pola kese paste

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.

Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u blender setu ili štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.

Čokoladni sladoled

Sastojci:

  • 750 ml hladnog punomasnog mleka
  • 170 g puding kreme s ukusom čokolade (bez kuvanja)

Priprema:

U mleko dodajte kremasti puding s ukusom čokolade koji nije potrebno kuvati.

Mešajte dok se sastojci na povežu. Da vi dobili gustu i ukusnu kremu biće vam potrebno oko tri minuta.

Prelijte dobijenu smesu u kalupe za sladoled, pa iste stavite zamrzivač na otprilike šest sati, odnosno dok se ne smrznu.

Izvadite sladoled iz kalupa i uživajte u ledenoj poslastici.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: