Hladna čorba
Sastojci:
- 5 paradajza
- 1 krastavac
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 crvena paprika
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- so, biber i kim po ukusu
Priprema
Dobro operite i potopite paradajz, pa pustite da odstoji pet minuta. Potom mu uklonite peteljke i oljuštite kožicu, pa ga dobro ispasirajte. Dodajte krastavac, maslinovo ulje i izgnječen beli luk, pa nastavite da pasirate sve dok ne dobijete homogenu smesu. Ubacite sitno seckan crni luk i crvenu papriku, pa dobro promešajte. Potom nalijte vodu dok ne postignete željenu gustinu čorbe, začinite i iscedite ceo limun.
Stavite u frižider da se dobro ohladi.
Pasta sa povrćem
Sastojci:
- Veća glavica luka
- 2 čena belog luka
- 3 paradajza
- 1 tikvica
- 1 manji patlidžan
- 2 paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
- Pola kese paste
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.
Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u blender setu ili štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.
Čokoladni sladoled
Sastojci:
- 750 ml hladnog punomasnog mleka
- 170 g puding kreme s ukusom čokolade (bez kuvanja)
Priprema:
U mleko dodajte kremasti puding s ukusom čokolade koji nije potrebno kuvati.
Mešajte dok se sastojci na povežu. Da vi dobili gustu i ukusnu kremu biće vam potrebno oko tri minuta.
Prelijte dobijenu smesu u kalupe za sladoled, pa iste stavite zamrzivač na otprilike šest sati, odnosno dok se ne smrznu.
Izvadite sladoled iz kalupa i uživajte u ledenoj poslastici.
PRIJATNO!