Japanska supa “Ramen”
Sastojci:
- 50 g pirinčanih nudli
- 2 kašike tamnog soja sosa
- 2 kašike svetlog soja sosa
- 3 kutlače pilećeg bujona
- 1 pileći file
- mladi luk
- rotkvice
- boranija
- susam
Priprema:
Boraniju blanširajte, a u tiganju 30-ak sekundi prokuvajte oba soja sosa sa malo soli. U tiganj sa sosom dodajte bujon. Pirinčane nudle skuvajte u ključaloj vodi, pa prelijte hladnom vodom, procedite i dodajte u tiganj. Na kraju dodajte iseckano i skuvano meso, sitno seckan mladi luk, rotkvice i boraniju i pospite susamom.
Pljeskavice od povrća punjene piletinom
Sastojci:
- 250 g belog mesa
- 70 g tvrdog sira
- 300 g tikvica
- 200 g krompira
- 2 jajeta
- mirođija
Priprema:
Krompir i tikvice izrendajte i dobro iscedite. Začinite po želji, dodajte seckanu mirođiju i promešajte. Zatim, u tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte po kašiku dobijene smese i malo pritisnite. Meso isecite na kockice, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i prelijte kašikom ulja. Dobro sjedinite, pa stavite na tikvice i krompir, a preko stavite parče sira, pa još jednu kašiku smese sa povrćem.
Ispržite sa obe strane i poslužite.
Hladna kokos fantazija
Sastojci:
- 1 puding od vanile
- 40 g šećera
- 400 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
Za sos:
- 200 g kokosa
- 100 ml slatke pavlake
- 300 g nasečenog ananasa
- listići sveže mente
Priprema:
Slatku pavlaku lagano zagrejte i sklonite sa vatre. Dodajte kokos i mešajte da dobijete glatki sos. Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo mleka. Preostalo mleko i slatku pavlaku zagrejte do vrenja, sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu sa pudingom. Vratite na vatru i uz mešanje kuvajte 2 minute da dobijete gusti puding. Još vruć puding rasporedite u 3-4 čaše, tako da ih napunite do 1/3 volumena. Preko pudinga stavite pola sosa od kokosa pa pažljivo dodajte preostali puding. Desert u čašama dobro rashladite.
Posluživanje:
Pre posluživanja prelijte preostalim sosom, dodajte nasečeni ananas i ukrasite listićima mente.
PRIJATNO!