Kada iscedite limunov sok, ili narendate malo korice, ostatak čuvajte u zamrzivaču.
Tako se neće isušiti i pokvariti, a moći ćete da ga iskoristite do kraja, umesto da bespotrebno bacate potpuno upotrebljive ostatke.
Sledeći put kada budete morali da narendate malo limunove korice u kolač ili kremu, za poseban ukus zamrznite ostatak limuna, jer ćete tako moći da ga iskoristite za druge stvari.
Naime, ako samo ostavite limun čiji ste deo kore ogulili na kuhinjskom pultu, on će se vrlo brzo osušiti i postati buđav, a ostatak nećete moći da iskoristite.
Pošto dobro podnosi smrzavanje, dobar je način da ga sačuvate za neku drugu priliku.
Zaledite i koru – I ne samo to:
Koru limuna iz kojeg ste iscedili sok možete da zamrznete i tako da vam bude pri ruci za ribanje. Jedna limunova kora može biti dovoljna za nekoliko ribanja, a ne zauzima previše mesta u zamrzivaču.
Ovo verovatno možete da uradite i sa pomorandžom ili limetom.