VITAMINSKA ČORBICA SA SPANAĆEM
Sastojci:
• veza mladog luka ili 1 glavica crnog luka
• 2 šargarepe
• 1 koren peršuna
• 2 krompira
• 200 gr spanaća
• 4 kašike pirinča
• ulje
• suvi začin, biber, peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti rendanu i seckanu šargarepu, dodati iseckan crni luk i propržiti. Zatim dodati koren peršuna i na rezance isečen spanać. Naliti vodom i kuvati oko 20 min. Dodati pirinač i njega kuvati 5 – 7 min. Ubaciti začin, biber i peršunov list.
TANDORI PILETINA U DOMAĆIM TORTILJAMA
Sastojci:
• 500 g pilećeg belog mesa-iseckanog
• 150 ml jogurta
• kašika tandori začina, paprika, kumin, beli i crni luk, piment, lovor, cimet, đumbir
• so
• tortilje
• Iceberg salata
Sos:
• 400 g pavlake
• 200 g sirka
• vezica mladog luka
• začinjeno maslinovo ulje
• So
Priprema:
Iseckano belo meso dobro začinite, te natrljajte tandori začinom i solju. Preko svega prelijte jogurt, promešajte i ostavite u frižideru minimum sat vremena da odstoji (idealno je preko cele noći). Meso ispecite na grilu, ali da se ne prepeče, već da ostane sočno.
Sirka, pavlaku, začinjeno ulje i iseckani mladi luk pomešajte i posolite, pa ostavite malo u frižider, da odstoji.
Sos premažite preko tortilje, sipajte začinjeno maslinovo ulje, salatu, komadiće mesa i na kraju stavite koju mikrotikvicu. Sve zajedno urolajte, servirajte i uživajte.
BLONDIES SA MALINAMA, BELOM ČOKOLADOM I PISTAĆIMA
Sastojci:
• 2 jajeta
• 100 ml ulja
• 50 ml vode
• Dr. Oetker Blondies smeša za kolače
• šaka malina
• šaka pistaća
• 2 štangle bele čokolade
Preliv:
• 3 kašike kondenzovanog mleka
• 2 štangle bele čokolade
• šaka pistaća
Priprema:
Dr. Oetker Blondies smešu za kolače mikserom sjedinite sa 2 jajeta, 100 ml ulja i 50 ml vode.
Šaku pistaća i 2 štangle bele čokolade sitno iseckajte i ubacite u testo.
Testo sipajte u posudu obloženu papirom za pečenje, dodajte šaku malina i pecite u već zagrejanoj rerni na 180 °C, oko 40 minuta.
Istopite 2 štangle bele čokolade sa 3 kašike kondenzovanog mleka, i prelijte preko prohlađenog kolača, pospite pistaćima i servirajte.
PRIJATNO!