Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nedeljni ručak

recept - nedeljni ručak

Kanapei sa maslinama i bosiljkom

Sastojci:

  • 50 g suvih maslina
  • paradajz
  • 50 g krem maslaca
  • 50 g buđavog sira
  • baget ili bavarske kifle
  • listovi svežeg bosiljka

Priprema:

Masline očistite od koštica, a paradajz isecite na manje komade. Na hleb namažite krem maslac, preko maslaca stavite komadić sira, a potom paradajz.

Na kraju ih ukrasite suvim maslinama i listovima bosiljka.

Kineska piletina sa kikirikijem

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 150 g svežeg kupusa
  • 1 veća tikvica
  • 2 šargarepe
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 100 g graška
  • 200 g šampinjona
  • 60 g kikirikija
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašičice karija
  • so, biber

Priprema:

U odgovarajućoj šerpi izdinstajte luk isečen na trakice, tako da se zastakli. Zatim dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte uz povremeno mešanje, dok povrće malo ne omekša, oko 10-ak minuta. Piletinu isecite na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte da meso lepo porumeni. Pred kraj kuvanja dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Pre serviranja, jelo pospite kikirikijem i servirajte ga uz kuvani pirinač.

Voćne praline

Sastojci:

  • 15 zaleđenih malina
  • 100 g “A la krem”-a
  • 1 puna kašika karamel krema
  • 1 kašika prah šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 puna kašika kokosovog ulja

Priprema:

A la krem pomešajte sa punom kašikom karamel krema i zagrejte 20 sekundi u mikrotalasnoj. Dodajte šećer u prahu i sve lepo sjedinite.

Uzmite maline i jednu po jednu obilato umačite u pripremljeni krem i odlažite na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač na nekih sat vremena, dok se maline ne zalede.

Za to vreme, u belu čokoladu ubacite kokosovo ulje i zagrejte 2 minuta u mikrotalasnoj. Preporuka je da grejete 1 minut, promešate sve, pa grejete još jedan minut. Ukoliko ne koristite mikrotalasnu, grejte dok se čokolada i kokosovo ulje skroz ne rastope.

Maline izvadite iz zamrzivača i umačite u pripremljenu i dobro umućenu čokoladu, koja se u međuvremenu prohladila. Kako ih budete ponovo spuštali na papir za pečenje, tako će se one lediti. Stavite ih na još desetak minuta u zamrzivač, a onda izvadite da se malo odlede i servirajte.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: