Kanapei sa maslinama i bosiljkom
Sastojci:
- 50 g suvih maslina
- paradajz
- 50 g krem maslaca
- 50 g buđavog sira
- baget ili bavarske kifle
- listovi svežeg bosiljka
Priprema:
Masline očistite od koštica, a paradajz isecite na manje komade. Na hleb namažite krem maslac, preko maslaca stavite komadić sira, a potom paradajz.
Na kraju ih ukrasite suvim maslinama i listovima bosiljka.
Kineska piletina sa kikirikijem
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 150 g svežeg kupusa
- 1 veća tikvica
- 2 šargarepe
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g graška
- 200 g šampinjona
- 60 g kikirikija
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice karija
- so, biber
Priprema:
U odgovarajućoj šerpi izdinstajte luk isečen na trakice, tako da se zastakli. Zatim dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte uz povremeno mešanje, dok povrće malo ne omekša, oko 10-ak minuta. Piletinu isecite na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte da meso lepo porumeni. Pred kraj kuvanja dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Pre serviranja, jelo pospite kikirikijem i servirajte ga uz kuvani pirinač.
Voćne praline
Sastojci:
- 15 zaleđenih malina
- 100 g “A la krem”-a
- 1 puna kašika karamel krema
- 1 kašika prah šećera
- 100 g bele čokolade
- 1 puna kašika kokosovog ulja
Priprema:
A la krem pomešajte sa punom kašikom karamel krema i zagrejte 20 sekundi u mikrotalasnoj. Dodajte šećer u prahu i sve lepo sjedinite.
Uzmite maline i jednu po jednu obilato umačite u pripremljeni krem i odlažite na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač na nekih sat vremena, dok se maline ne zalede.
Za to vreme, u belu čokoladu ubacite kokosovo ulje i zagrejte 2 minuta u mikrotalasnoj. Preporuka je da grejete 1 minut, promešate sve, pa grejete još jedan minut. Ukoliko ne koristite mikrotalasnu, grejte dok se čokolada i kokosovo ulje skroz ne rastope.
Maline izvadite iz zamrzivača i umačite u pripremljenu i dobro umućenu čokoladu, koja se u međuvremenu prohladila. Kako ih budete ponovo spuštali na papir za pečenje, tako će se one lediti. Stavite ih na još desetak minuta u zamrzivač, a onda izvadite da se malo odlede i servirajte.
PRIJATNO!