Pileća krem čorba sa blitvom
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika pirinča
- 1 vezica blitve
- 50 ml ulja
- 1 kašika vegete
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica majoneza
Priprema:
Propržite luk, pa dodajte u šerpu sa malo ulja i dinstajte sa iseckanim povrćem i pirinčem. Potom, dodajte iseckano meso (sve na kockice), nalijte 2 litre vode i kuvajte dok ne omekša. Deset minuta pred kraj, dodajte opranu i useckanu blitvu. Posebno umutite senf, majonez, pavlaku i brašno sa malo vode. Čorbu začinite i dodajte smesu od pavlake pa kuvajte još malo (procenite da bude kremasta).
Bataci u medu i soja sosu
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 80 g meda
- 100 ml kečapa
- 5 kašika soja sosa
- 3 kašike belog vina
- 2 kašike maslaca
- Biber po želji
Priprema:
Pomešajte soja sos, kečap, med, vino i malo bibera, pa sipajte u tiganj na prethodno zagrejani maslac. Spustite batake i uz češće mešanje dinstajte ih na umerenoj vatri oko 20 minuta. Da sos ne bi zagoreo, nalijte po potrebi još soja sosa. Batake složite na tanjir i prelijte ih sosom u kome su se pržili.
Čoko karamel kocke
Sastojci:
Za koricu:
- 100 g badema
- 100 g ovsenih pahuljica
- 6 kašika kakaoa
- 100 g suvih urmi (10 minuta potopite u vodi)
- 1 puna kašika kokosovog proteina
Za fil:
- ½ šolje kikiriki putera
- ½ šolje meda
- 2 kašičice arome od vanile
- 3 kašike kokosovog ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender, postepeno dodajte vodu u kojoj su bile urme da masa ne bi bila suva i da bi se lakše oblikovala. Utisnite u pleh manjih dimenzija (poput kalupa za hleb). Mutilicom sjedinite sve sastojke. Izlijte preko korice i ostavite u zamrzivač na pola sata.
Glazuru otopite na umerenoj vatri pa prelijte preko kolača.
Ostavite u frižideru da se stegne pre posluživanja.
Prijatno!