Pohovane pileće rolnice
Sastojci:
- 4 pileća prsa
- 100 g narendanog parmezana
- 100 g maslaca
- 50 g sveže mirođije
- 50 g prezle
- 1-2 jaja
- so i biber po želji
Priprema:
Presecite pileća prsa po pola tako da dobijete osam šnicli. Istanjite šnicle, posolite ih i pobiberite po želji. Narendani parmezan pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite sa strane. Maslac isecite na osam jednakih delova. Komadić maslaca stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa. Narendajte parmezan. Veći deo pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite u zasebnu činiju. Ostatak sitno naseckanog parmezana pomešajte s prezlom i stavite na tanjirić. Mešavinu parmezana i mirođije stavite na pileća prsa koja ste premazali maslacem.
Zamotajte piletinu u rolnicu. Umočite rolicu u umućeno jaje, a zatim je uvaljajte u mešavinu parmezana i prezle. Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolnica.
Poređajte rolnice u pleh. Pileće rolnice pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 50 minuta.
Salata sa krastavcima
Sastojci:
- 2 krastavca
- 200 g kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- po ukusu so
Priprema:
Krastavce oljuštite, sitno iseckajte i stavite u dublju posudu. Dodajte sitno seckan crni luk, kiselu pavlaku, posolite po ukusu i izmešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Pre posluženja dobro ohladite salatu.
Japanski pamuk kolač
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 krem sira (sirni namaz)
Priprema:
Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg. Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.
Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
PRIJATNO!