Nega stopala tokom hladnijih dana

Stopala iziskuju negu kako tokom leta, tako i tokom zime. Ne bi trebalo da se zanemaruju u zimskom periodu, posebno iz razloga što se stopala u zatvorenoj obući više znoje. Svakodnevna nega stopala je bitna kako se ne bi pojavile gljivice, zadebljane pete ili urasli nokti. Evo nekoliko saveta za lepša stopala.

Ujutru kada ustanete, i pijuckate prvu kafu, namažite stopala kremom koja osvežava i podstiče cirkulaciju. Uveče, posle tuširanja, namažite kremu koja otklanja bolove ili otoke. Jednom nedeljno stopala dobro namažite kremom i umotajte u prozirnu foliju i obujte čarape. Prenoćite tako i koža će dobiti sve hranjive sastojke i vidno će omekšati. Stopala vole kupke, pa dok čitate omiljenu knjigu, u lavor stavite toplu vodu i so za kupanje. Stopala će vam biti zahvalna, a vi ćete se osloboditi umora. Jednom u dve nedelje istrljajte stopala pilingom. Možete pomešati šaku morske soli i smeđeg šećera sa šoljicom maslinovog ulja. Dok budete nanosili piling na celo telo obratite pažnju na stopala i prste.

Ukoliko želite da se opustite, uradite masažu stopala. Možete koristiti neka od vama omiljenih ulja.

Svesni smo da se stopala neprekidno taru o obuću. Na taj način gubi se vlaga stopala, ona se suše i pucaju. Kako biste izbegli ove neprijatnosti, svako veče, pre spavanja namažite stopala nekom hidratantnom kremom.

Piše: Mirjana Đerić

Be the first to comment

Leave a Reply