Sastojci:
- 400 g testenine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3/4 kašike soli
- 1 kašičica limunove kore
- 2,5 kašike limunovog soka
- 1/4 kašike mlevenog crnog bibera
- 2 kašike seckane piletine na žaru
- seckani bosiljak
Priprema:
Pržite komade piletine u velikom loncu ili tiganju do zlatne boje. Zatim ih izvadite u činiju i dodajte vodu, so i testeninu u isto ulje. Pustite da provri, a zatim kuvajte, bez poklopca, na srednje jakoj vatri, često mešajući, dok testenina ne omekša i dok se većina tečnosti ne upije. Umešajte limunovu koricu, limunov sok, biber i komade prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili ovu aromatičnu biljku koristite kao začin u jelu tako što ćete je sitno iseckati i umešati.
PRIJATNO!