Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka.
U jednoj oblasti u Džordžiji, krajem proleća procvetaju grimizni pupoljci maka.
Dok plešu u ritmu vetra hvale se svojom lepotom vireći iz zelene trave.
Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka.
Inčae u narodnoj medicini divlji mak je poznat po svojim lekovitim svojstvima, ali s njim treba biti pažljiv jer je otrovan u svežem stanju.
Od divljeg maka se najčešće pripremaju čajevi i sirupi koji se koriste za lečenje upale grla, pluća, astme i bronhitisa.
Semenke divljeg maka se koriste u kulinarstvu kao aromatični dodatak raznim kolačima i pecivima, dok jarko crvene latice mogu da se koriste za bojenje vina, rakije i drugih napitaka.
Mak ima lošu reputaciju jer se njegovom destilacijom dobijaju teški opijati, ali ne treba zaboraviti da se koristi kao sastojak mnogih medikamenta.
Video možete pogledati OVDE.
Preuzeto: telegraf.rs
Foto: ruptly