Nišlije odnele pobedu

Sombor je 25. juna 2017. godine bio domaćin manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, i to zahvaljujući učenicima gradskih  osnovnih škola i osnovne škole u Svetozaru Miletiću, koji su predstavljajući Austriju, pobedili 2016. godine u Ćupriji.

Ove godine pobedu  su izborili  mladi  Niša koji su pesmom i igrom  predstavili Tursku. Glasalo se sms porukama i zbir glasova je Niš postavio na prvo mesto.

Mladi iz 20 gradova Srbije, računajući i domaćine Somborce, svoje talente pokazali su pred prepunom  Gradskom halom „Mostonga“.

Navijači iz 19 gradova i predstavnici ambasada 19  država došli su u Sombor da bodre svoje predstavnike, a još više navijača bilo je ispred malih ekrana koji su ovu svojevrsnu evroviziju mladih talenata pratili zahvaljujući direktnom prenosu TV Prva.

Takmičare, publiku u hali i ispred malih ekrana pre početka takmičenja pozdravili su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i NJ.E. ambasador Kipra Konstantinos  Eliades.

Kao što je i najavljeno Novi Pazar je predstavio  Finsku, Smederevska Palanka – Francusku, Mladenovac – Belgiju, Vrbas – Bosnu i Hercegovinu, Temerin – Azerbejdžan, Ćićevac – Makedoniju, Srbobran – Nemačku, Vrnjačka Banja – Kipar, Sremska Mitrovica – Austriju, Trstenik – Australiju, a  Somborci – Srbiju.

Mladi  Bačkog Petrovca predstavili su Švedsku, Španiju deca iz Brusa, a Portugal – Subotica.

Pobednici, Nišlije – Tursku, Krupanj – Bugarsku, Bač – Dansku, Sokobanja – Grčku, Gornji Milanovac – Norvešku i Ćuprija – Crnu Goru.

Sombor je 25. juna bio grad mladosti koja je poručila da su mladi Srbije  talentovani, tolerantni, hrabri i odlučni, te da Srbija ima budućnost samo ako mlade, talentovane i obrazovane ljude uvažava i omogućava  im šansu da sve to prethodno pobrojano, ne samo pokažu već i sprovedu u delo.

Grad Sombor se zahvaljuje svim lokalnim službama: policiji, saobraćajnoj policiji, Sportskom centru „Soko“, hitnoj pomoći, vatrogascima, volonterima Crvenog krsta, školama i drugima koji su pomogli da ova manifestacija prođe primereno mladosti – pesmi, igri i radosti – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Be the first to comment

Leave a Reply