Sastojci:
- 700 mililitara pilećeg bujona
- 500 grama pilećih bataka bez kostiju
- 500 grama njoka
- 400 grama paradajz pirea
- tri kašike pavlake
- 2-3 čena belog luka
- 1 luk
- 1 lovorov list
- 1 kašičica dimljene paprike u prahu
- so i biber po želji
- svež peršun
Priprema:
Zagrejte malo ulja u šerpi i dinstajte sitno seckani luk dok ne omekša. Dodajte piletinu isečenu na trake. Dinstati nekoliko minuta dok meso ne dobije zlatno-braon boju. Dodajte sitno iseckan beli luk i dinstajte oko jedan minut. Sve zajedno prelijte seckanim paradajzom i pilećim bujonom, posolite i pobiberite po želji. U šerpu stavite lovorov list i dimljenu papriku. Pokrijte i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta dok se ukusi ne sjedine. Stavite njoke u šerpu i kuvajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrađuju do kraja, a sos se zgusne. Pred kraj kuvanja umešajte kremu i uklonite lovorov list. Poslužite toplo, sa sveže seckanim peršunom.
Prijatno!